Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Οι Τρεις Ιεράρχες τον καιρό της κρίσης



Για «το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών τον καιρό της κρίσης» μίλησε ο σχολικός σύμβουλος Ανδρέας Αργυρόπουλος, στην εκδήλωση της «Χ», στον Άγιο Ανδρέα της οδού Λευκωσίας, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Οι Τρεις Ιεράρχες άντεξαν σε μια εποχή κρίσης πολύ μεγάλης και αντέστρεψαν το κλίμα υπέρ της αυθεντικής πίστης, τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά των Τριών Ιεραρχών, όχι μόνο στον καθαρά εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και στον χώρο της επιστήμης, της κοινωνικής πρόνοιας και της παιδείας. Χρειάζεται πάντοτε να μελετούμε το έργο τους, είπε, καθώς λίγο τους γνωρίζουμε στην πατρίδα μας σήμερα.
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Χ», με την ευλογία του γέροντα π. Γαβριήλ και των ιερέων του Ναού του Αγίου Ανδρέα. Εκτός από τους αδελφούς και φίλους της εφημερίδας, συμμετείχαν και νέοι της εκεί συντροφιάς και ενορίτες. Παρών και ο τέως  σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Γεώργιος Στάθης και το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεολόγων «Καιρός», Αντώνης Παναγάκης.
Η παρουσία αρκετών εκπαιδευτικών έδωσε έμφαση κατά τη συζήτηση σε θέματα κυρίως παιδαγωγικής, έτσι όπως αντλούνται από τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών. Το κυριότερο προσόν του δασκάλου είναι η αγάπη, όπως είπε ο κ. Αργυρόπουλος, καθώς τα παιδιά εύκολα αντιλαμβάνονται το δάσκαλο που τα αγαπά, έστω και αν κάποτε από αγάπη τα παιδεύει. Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Χ.Δ., Γιάννης Ζερβός και ο επίτιμος πρόεδρος Μ. Μηλιαράκης. Τη συζήτηση συντόνιζε ο Διευθυντής της «Χ» Κων. Μπλάθρας και εκ των ιερέων του Ναού, ο Αρχιμ. π. Ιγνάτιος.

από την εφημερίδα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...