Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ:Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

                                                          


                                             







                     Χολαργός 2-11-2015

                                                                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνάντηση κλιμακίου του ΔΣ του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ αποτελούμενο από τους Δ. Μόσχο (πρόεδρο), Γ. Μαυροκωστίδη (αντιπρόεδρο), Α. Παναγάκη (ταμία) και τα μέλη Α. Αργυρόπουλο και Θ. Γιάγκου με τον Υπουργό ΥΠ.Π.Ε.Θ κ. Νίκο Φίλη. Στη συνάντηση παρίσταντο και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής και ο σύμβουλος  του ΙΕΠ κ. Στ. Γιαγκάζογλου.
 Με αφορμή τη συζήτηση για το ζήτημα των απαλλαγών στο Μάθημα των Θρησκευτικών, το ΔΣ επέμεινε στο ζήτημα της παραμονής της ισχύουσας εγκυκλίου μέχρι την αναβάθμιση του Μαθήματος των Θρησκευτικών, εφόσον έτσι θα γίνει  υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους ένταξη, όπως πάγια υποστηρίζει ο Σύλλογός μας. Τα νέα Προγράμματα Σπουδών οδηγούν προς αυτή τη κατεύθυνση  γεγονός που ασφαλώς θα προσφέρει λύση  και στο χρονίζον ζήτημα των απαλλαγών. Ιδιαίτερα όμως επισημάνθηκε στον κ. Υπουργό ότι η εφαρμογή αυτών των νέων ΠΣ προϋποθέτει εκτεταμένη και εξειδικευμένη επιμόρφωση των συναδέλφων όπως και παραγωγή υποστηρικτικού υλικού. Τονίσθηκε, επίσης, το αίτημα όλων των θεολόγων εκπαιδευτικών για κάλυψη των κενών θέσεων της ειδικότητας και δυνατότητα συμμετοχής τους στα προγράμματα επιμόρφωσης Β΄ στις ΤΠΕ.
Ο κ. Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την πρόταση του Συλλόγου μας και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και διαλόγου για το καλό του Μαθήματος και της Εκπαίδευσης.  



Το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...