Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στη σύγχρονη Θεολογική έρευνα και σκέψη


Φωτογραφία 1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Τρίτη στις 05 Μαΐου 2015 από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ στο Αμφιθέατρο Β΄ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Θεολογίας διοργάνωσε, σε συνεργασία με το 20ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα: «Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στη σύγχρονη Θεολογική έρευνα και σκέψη. Διαλογική αναζήτηση των διπόλων Έρωτας-Θάνατος, Θείος-Ανθρώπινος Νόμος».
Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 80 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του 20ουΓενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης. Ενώ τον συντονισμό των μαθητών είχαν οι καθηγήτριες/εκπαιδευτικοί κ.κ.: Ελένη Ανθυμίδου, Σοφία Γκατζουγιάννη, Ιωάννα Κατωφλίδου και Λίνα Παπακωνσταντίνου.
DSC_7340
Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμό και εισήγησή τους στους μαθητές ο Πρόεδρος του Τμήματος καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και η υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας κ. Σάρρα Θηλυκού. Ακουλούθησε ομαδοσυνεργατική, διαθεματική προσέγγιση του θέματος από τους μαθητές με το συντονισμό, την οργάνωση και τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ.κ.: Αναστασίας Γκίτση, Θεοδώρου Εξηντάρη, Ιωάννη  Παπαδόπουλου και Διονυσίας Χατζή. Στο τελευταίο μέρος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της ημερίδας στον Πρόεδρο του Τμήματος καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη.
Εκ μέρους του Προέδρου κ. Χρυσόστομου Σταμούλη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη που βοήθησαν στον συντονισμό και στην άψογη  οργάνωση της ημερίδας.
Εκ της Οργανωτικής επιτροπής
Ιωάννα Κατωφλίδου, Παπαδόπουλος Ιωάννης


http://blogs.auth.gr/moschosg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...