Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Για τους Τρεις Ιεράρχες στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι.Μ.Ξάνθης









Στην αυριανή ζωντανή εκπομπή, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 21:00, καλεσμένος μας είναι ο κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας και Πέλλας, και Πρόεδρος του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ». 
Με αφορμή το βιβλίο του «Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών», συζητάμε για το κοινωνικό μήνυμα της Χριστιανικής πίστης και τον τρόπο που το κατανόησαν οι τρεις σπουδαίοι Πατέρες της αδιαίρετης Εκκλησίας. Θα αναζητήσουμε, επίσης, ερμηνευτικούς τρόπους επικαιροποίησης της σκέψης τους, συσχετίζοντας την κοινωνική τους παρουσία με τις σημερινές προκλήσεις. Μια προσπάθεια να απαντήσουμε και στην κριτική που συνεχίζει να γίνεται για τη σημασία της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Η εκπομπή συνεχίζει τη συζήτηση που ξεκινήσαμε για τη σχέση Εκκλησίας-Πολιτικής και τη κοινωνική διάσταση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.
Μπορείτε να μας ακούσετε και διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου (http://www.im-xanthis.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...