Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Για τον παπα-Γιώργη Πυρουνάκη.Τρίτη 18/11 στην εκπομπή: «Χριστός, Αυτός ο Άγνωστος»





Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014, στις 21:00, παρουσιάζουμε ζωντανά, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Χριστός, Αυτός ο Άγνωστος», το βιβλίο της κ. Φωτεινής Οικονόμου, θεολόγου-εκπαιδευτικού, «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμός
Με τη βοήθεια της συγγραφέως, θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε το «άγνωστο», σε πολλούς, πρόσωπο και έργου του μακαριστού π. Γεωργίου Πυρουνάκη (1910-1988) και τη στάση που κράτησε ως κληρικός σε καιρούς δύσκολους, σκοτεινούς, σιωπής και δουλικότητας, με κατ' εξοχήν αναφορά στη περίοδο της δικτατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Στη συζήτηση παρεμβαίνει και ο κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Μακεδονίας και Πέλλας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» και συγγραφέας του βιβλίου «Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974)».
Η συζήτηση εντάσσεται στον κύκλο εκπομπών που ξεκινήσαμε για τη σχέση Εκκλησίας-Πολιτικής και τη κοινωνική διάσταση της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης. Μπορείτε να μας ακούσετε ζωντανά και διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου (http://www.im-xanthis.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...