Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πατέρας κουβαλάει τον ανάπηρο γιο του και διανύει καθημερινά 30 χλμ για να τον πηγαίνει σχολείο















Πραγματικά συγκλονίζει η ιστορία του Yu Xukang, ο οποίος δείχνει την αγάπη του στον ανάπηρο γιο του μεταφέροντας τον στο σχολείο κάθε μέρα. Ο Yu Xukang σε ένα καλάθι που τοποθετεί στην πλάτη του, βάζει το γιο του και διανύει περίπου 30 χιλιόμετρα την ημέρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος χώρισε με τη σύζυγο και μητέρα του μικρού και αποφάσισε να τον μεγαλώσει μόνος του. Από τότε ξυπνάει κάθε πρωί στις πέντε η ώρα, ετοιμάζει το φαγητό του γιου του και στη συνέχεια τον μεταφέρει στο σχολείο του, από όπου τον παραλαμβάνει, μόλις ολοκληρωθεί το μάθημα. Ενδιάμεσα μάλιστα εργάζεται, έτσι ώστε να εξασφαλίζει τα απαραίτητα χρήματα για την ανατροφή του παιδιού.


«Ο γιος μου έχει μία σωματική αναπηρία. Δεν έχει πρόβλημα με τα χέρια και τα πόδια του αλλά η πλάτη του είναι κυρτή με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περπατήσει. Δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα με το μυαλό του. Είναι πανέξυπνος», λέει ο πατέρας «Όλα τα σχολεία κοντά στο σπίτι μας τον απέρριψαν. Έτσι αποφάσισα ότι θα τον κουβαλάω κάθε μέρα στους ώμους μου και θα τον πηγαίνω μόνος μου. Σηκωνόμαστε στις 5 το πρωί, βάζω στον μικρό να φάει και μετά ξεκινάμε το ταξίδι μας», συμπληρώνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απίστευτης αυτής ιστορίας πατέρας και γιος θα λάβουν κρατική βοήθεια, έτσι ώστε και το παιδί να συνεχίσει το σχολείο του και ο πατέρας να μην χρειάζεται να ανεβαίνει κάθε μέρα αυτόν τον Γολγοθά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...