Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει προσπάθεια μείωσης των ορθοδόξων χριστιανών

Θεωρεί ότι ορισμένοι κύκλοι επεδίωξαν με διάφορα τεχνάσματα στην απογραφή να παρουσιάσουν ὅτι οἱ Ορθόδοξοι μειώθηκαν κατά τα 2/3





Η ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας καταγγέλλει με επίσημη δήλωσή της η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ότι τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011 για του ορθόδοξους χριστιανούς της Αλβανίας είναι εντελώς ακριβή και απαράδεκτα.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «τα πρόσφατα στοιχεία τα ὁποῖα δημοσίευσε ἡ INSTAT ἀπό την τελευταία Απογραφή, του 2011, σχετικά με τη θρησκευτική διαστρωμάτωση του πληθυσμού της Αλβανίας, αναφέρουν ὡς ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών το 6,75%. Πρόκειται για ἕνα ολοφάνερο λάθος ἤ, ακριβέστερα, ψέμμα. Ἡ διαδικασία της ἀπογραφῆς για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο πού ἀκολουθεῖται ἀπό τις Ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει ὄχι μόνο τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, πού ἀπό την αρχή του Ἀλβανικοῦ κράτους ὑπῆρξε ἡ πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, ἀλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (ἀπό 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία»

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας θεωρεί «πολύ περίεργο και ύποπτο, το ὅτι ορισμένοι κύκλοι επεδίωξαν με διάφορα τεχνάσματα να παρουσιάσουν ὅτι οἱ Ορθόδοξοι μειώθηκαν κατά τά 2/3».

Και «καταγγέλλει τήν ἀντιεπιστημονική μέθοδο πού ἀκολουθήθηκε στό εὐαίσθητο θέμα τῆς καταγραφῆς τοῦ θρησκεύματος».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας



http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...