Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Αργυρόπουλος Ανδρέας:Με το Θεό ή με το χρήμα;;;;





" Όποιος λέει ότι πιστεύει στο Χριστό,οφείλει να πορεύεται  όπως πορεύτηκε ο Χριστός,φτωχός και ταπεινός,κηρύσσοντας πάντα την αλήθεια"


                                     Άγιος Κολούμπαν,Κέλτης ιεραπόστολος




   "Στην προσωπική του ζωή, ζούσε ως απλός μοναχός, διαμένοντας επί πολλά έτη στο ιερό προσκύνημα της Μεγ. Παναγίας, το οποίο προσπάθησε να καταστήσει πνευματικό κέντρο ολοκλήρου της μητροπόλεως του. Εκεί ως απλός ιερεύς τελούσε ο ίδιος τον όρθρο τις καθημερινές και τον εσπερινό, ψάλλων εκ του αναλογίου.
Χρήματα στον προσωπικό του λογαριασμό ο μακαριστός Γέροντας δεν είχε, ούτε για να πληρώσει τα νοσήλιά του, όταν αρρώστησε ξαφνικά και απρόοπτα.( η υπογράμμιση δική μας) Κατά την οκτάμηνη δε, δοκιμασία της ασθένειάς του, υπέμεινε αγογγύστως και καρτερικώς το μαρτυρίου του, σηκώνοντας γενναία και υπομονετικά τον μεγάλο Σταυρό που του έδωσε ο Κύριος." Αυτά έγραφαν μεταξύ των άλλων για τον κοιμηθέντα επίσκοπο Ιερισσού και Αγίου Όρους Νικόδημο τα πνευματικά του παιδιά σε κείμενό τους .Τα διαβάζει κανείς και χαίρεται.
      Την ίδια στιγμή μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Διοίκησης της Εκκλησίας με τα όσα ακούγονται για τις περιουσίες κάποιων επισκόπων.Δεν είναι η πρώτη φορά ,που αν επαληθευθούν όσα λέγονται, θα συμβαίνει κάτι τέτοιο.Μη ξεχνάμε τη περίπτωση π.χ. του πρώην Αττικής" που είχε για τα γεράματά του μερικά εκατομμύρια"...αλλά και πρόσφατα του ιερέα με τα 3.000.000 σε καταθέσεις...Για όποιον ζει στο χώρο της Εκκλησίας είναι πασίγνωστο ότι υπάρχουν περιπτώσεις επισκόπων σαν τον Νικόδημο και μάλιστα αρκετές αλλά υπάρχουν και επίσκοποι που ζουν πλουσιοπάροχα φροντίζοντας μάλιστα για το μέλλον των επερχόμενων γενεών των συγγενών τους. Η άθλια αυτή κατάσταση που σκανδαλίζει δικαιολογημένα πιστούς και απίστους κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Η Διοίκηση της Εκκλησία πρέπει να καταλάβει πως οι πιστοί δεν ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ αλλά ΠΡΟΣΩΠΑ. Ο λαός του Θεού δεν είναι μάζα πειθήνιων οπαδών, ούτε χειροκροτητές καλοβολεμένων πριγκήπων που ζουν πουλώντας Χριστό και Ελλάδα.Να τελειώνουμε με τη χλιδή και με τις άρρωστες νοοτροπίες και αντιλήψεις.Έρχεται στο νου μου η πρόταση ιερέως κοσμοπολίτικου νησιού, προ ολίγου διαστήματος προς τον Δήμο του νησιού, για να αγοραστεί δώρο στον τοπικό μητροπολίτη αξίας 10.000.Όταν σε εποχή κρίσης κάποιοι σκέφτονται ακόμα έτσι και λειτουργούν με αυτό τον τρόπο τότε φαίνεται πως η αλλοτροίωση και η σαπίλα στο εκκλησιαστικό σώμα έχει προχωρήσει για τα καλά. 
 Εδώ και τώρα διαφάνεια στα οικονομικά της Εκκλησίας.Λαϊκοί και κληρικοί στις επιτροπές οικονομικών κάθε ενορίας και κάθε Μητρόπολης.Εδώ και τώρα,η Διοίκηση της Εκκλησίας να απομακρύνει από τους κόλπους της όσους αποδεδειγμένα πλούτισαν.Αλήθεια Σεβασμιότατοι, ο ιερέας που διέθετε τα 3.000.000 με την εφορία τα "βρήκε" και πλήρωσε ,με την Εκκλησία τι "βρήκε";Τι πρωτοβουλίες πήρε η Εκκλησία;Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο λαός δεν αντέχει καμιά συγκάλυψη πλέον; Αλλαγή νοοτροπίας,επαναφορά στο ασκητικό ήθος της Εκκλησίας είναι η μόνη λύση πριν είναι αργά.Ο λαός έχει ανάγκη από πρότυπα,από αγάπη ,από στήριξη.Αν δεν το καταλάβουμε ,θα βρεθούμε προ εκπλήξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...