Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του ΚΑΙΡΟΥ με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή





                                                        Χολαργός 23-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από σχετικό αίτημα του Δ. Σ του Συλλόγου μας, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Αργυρόπουλος και ο Γ. Γραμματέας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος  επισκέφθηκαν την Τρίτη [23-10-2012] και ώρα 12.30μ.μ. τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Στην διάρκεια της πολύωρης συνάντησης ήταν παρόντες και συμμετείχαν στη συζήτηση και οι κ.κ. Χρυσόστομος Σταμούλης Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και Μάριος Λιάγκης υ.δ. Λέκτορας της Θεολογικής σχολής Αθηνών, αμφότεροι μέλη του Συλλόγου. Κατά την διάρκεια της διεξοδικής και εποικοδομητικής από κάθε άποψη συζήτησης, αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα που ο ΚΑΙΡΟΣ θεωρεί πρώτης γραμμής και ενδιαφέρουν τον θεολογικό κόσμο. Ο συνομιλητής μας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις μας σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, στο άμεσο μέλλον, καθώς αυτό συνδέεται στενά τόσο με την σχεδιαζόμενη αλλαγή στον εκπαιδευτικό χώρο (νέο ΠΣ Δημοτικού-Γυμνασίου, Νέο Λύκειο)  όσο και την θέση μιας ορθόδοξης χώρας  στην ενωμένη Ευρώπη. Στο σημείο αυτό  τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης του σημερινού ωραρίου διδασκαλίας του ΜτΘ ειδικά στο Λύκειο, καθώς αποτέλεσε κοινή διαπίστωση, ότι μόνο με αυτή την προϋπόθεση, έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο, ενταγμένο στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών και με αναβαθμισμένο περιεχόμενο, στην ανάσχεση φαινομένων ρατσισμού και τυφλής βίας.
 Ο Σύλλογός μας  αναφερόμενος σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των κειμένων διατάξεων για την μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος και της χορήγησης αθρόων απαλλαγών ειδικά στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαπίστωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο κ. Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, έχει ήδη κινηθεί αρμοδίως προς την κατεύθυνση διερεύνησης του θέματος, γεγονός που αποδεικνύει ευαισθησία για την τήρηση της νομιμότητας στα εκπαιδευτικά πράγματα. Το φλέγον επίσης θέμα της αδιοριστίας των θεολόγων και της άνισης μεταχείρισης του κλάδου τόσο στους τελευταίους διορισμούς μονίμων καθηγητών όσο και στις προσλήψεις αναπληρωτών αποτέλεσε αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης και οι εκπρόσωποι του συλλόγου αποκόμισαν την σαφή εντύπωση για την διάθεση του κ. Γ. Γραμματέα να διαχειριστεί  και με τα επιχειρήματά μας την απαίτηση για δικαιότερη μεταχείριση του κλάδου στην επόμενη φάση προσλήψεως αναπληρωτών, εντός πάντοτε του πλαισίου που θέτουν οι τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας ευχαρίστησαν τον κ. Γενικό Γραμματέα για την ευμενή ακρόαση των θέσεών τους αλλά και την αποδοχή της προσφοράς τους για διαρκή συνεργασία και ανοικτή επικοινωνία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

                                                                                                      Από το ΔΣ



  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...