Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Σχολικού Συμβούλου Αντώνη Μπιτσάκη για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά









Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που πραγματοποίησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο Σχολικός Σύμβουλος της Α' Αθηνών κ. Αντώνης Μπιτσάκης, με θέμα: "Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά: Καινοτομίες, βασικές αρχές, περιεχόμενο".
    Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε πέντε διαδοχικές συναντήσεις, ανάλογα με τη χωροταξική κατανομή των Σχολείων. Προσήλθαν πολλοί συνάδελφοι από Σχολεία της Α Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας. Σε κάθε συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση - ενημέρωση  με τη χρήση του power-point, για τη φιλοσοφία, τις βασικές αρχές και το περιεχόμενο των Νέων Προγραμμάτων στο μάθημα των Θρησκευτικών, δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό - επιμορφωτικό υλικό και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία (Γυμνάσια - Γεν. Λύκεια - ΕΠΑΛ).
    Οι Θεολόγοι που διδάσκουν στα Γυμνάσια τα οποία  εφαρμόζουν πιλοτικά το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών κλήθηκαν σε ξεχωριστή συνάντηση. Το  Σεμινάριο αυτό  εντάχθηκε στη Β φάση της επιμόρφωσής τους και αφορούσε στην υλοποίηση του Νέου ΠΣ. Συγκεκριμένα περιελάμβανε τις εξής βασικές δράσεις:
  • Την παρουσίαση του πλαισίου βασικών αξόνων σχεδιασμού του μαθήματος
  • Την ανάπτυξη σχεδίων διδασκαλίας με βάση το νέο ΠΣ
  • Την πορεία της διδακτικής εργασίας
  • Τη διδασκαλία μέσω τέχνης (Artful thinking)
  • Βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...