Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Β' Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας



Ξεκινούν αύριο οι εργασίες του Δευτέρου Διεθνούς Συνεδρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντικής Διακονίας στον Χώρο της Υγείας.  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12ης και 16ης Οκτωβρίου στην Ρόδο.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι περίπου 185 άτομα από όλο τον κόσμο. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως, όλες τις Μητροπόλεις του Θρόνου που είναι στην Αμερική, στην Ευρώπη καθώς και επίσης στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα. Μεγάλη τιμή είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Μόσχας, Βουλγαρίας, της Εκκλησίας της Κύπρου και την Εκκλησία της Αλβανίας καθώς και από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και από την Εκκλησία της Πολωνίας, της Αυτόνομη Εκκλησία της Φιλανδίας και της Εσθονίας, από το Βατικανό, την Εκκλησία της Αγγλίας και την Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Λετονίας.
Το  θέμα του συνεδρίου θα είναι: «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα». Θα ασχοληθεί με τον θάνατο από ιατρικής, θεολογικής, φιλοσοφικής, ψυχολογικής και ποιμαντικής πλευράς, με μια ιδιαίτερη έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα (palliative care) και την ιατρική, ψυχολογική και πνευματική μέριμνα που προσφέρεται σ’ αυτούς που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους.  Οι ομιλίες θα εκφωνηθούν από κορυφαίους επιστήμονες που έχουν μεγάλη πείρα σ’ αυτή την φροντίδα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την  Ποιμαντικής Διακονίας στον Χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το 2008. Μετά το ιστορικό αυτό γεγονός, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημιούργησε το «Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας». Πρόσφατα το Πατριαρχικό Δίκτυο εξέδωσε το βιβλίο «ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΠΡΟΣΑΓΟΝΤΕΣ -Εισαγωγή στην ποιμαντική διακονία στον χώρο της Υγείας».

Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αποτελούνται κυρίως από τις εισηγήσεις που εκφωνήθηκαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο. Αποτελεί ένα βασικό εγχειρίδιο για όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν στους τομείς της ποιμαντικής και της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...