Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος-ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης :ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ








Αγαπητέ συνάδελφε/συναδέλφισα,

Πριν από περίπου δύο χρόνια μια μικρή ομάδα θεολόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να βάλει πλώρη γι’ αυτό που πολλές φορές πολλοί από εμάς κουβεντιάζαμε άτυπα μεταξύ μας όταν βρισκόμαστε. Την ίδρυση ενός φορέα που να εκπροσωπεί επάξια την παρουσία μας, τη γνώμη μας, τους προβληματισμούς και τελικά και τις όποιες προτάσεις μας με τρόπο σύγχρονο, εποικοδομητικό, δημιουργικό και ανοιχτό στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας και ειδικότερα της εκπαίδευσης. Να μας εκπροσωπεί προσπαθώντας να κινηθεί πέρα από φανατισμούς, ξύλινο λόγο, ρητορείες, και εύκολες κατηγορίες προς όσους είναι ή σκέπτονται διαφορετικά από εμάς. Να αρθρώνει λόγο νηφάλιο που να προσπαθεί να πείσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ο καθένας συχνά στηρίζει την άποψή του σε εντυπώσεις και πληροφορίες και όχι σε επιχειρήματα. Ξέραμε ότι ξεκινάμε να προτείνουμε ένα δύσκολο ταξίδι…

Η αρχή έγινε με τη Διακήρυξή μας που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2009 και που γρήγορα βρήκε θετική ανταπόκριση και την υπέγραψαν περισσότεροι από 430 συνάδελφοι και από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και από όλη την Ελλάδα. Τον Μάιο του 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας πανελλαδική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, ορίστηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που θα επωμιζόταν την ευθύνη να διαχειριστεί όλα τα ζητήματα μέχρι της επικύρωσης του καταστατικού μας και της πρώτης Γενικής Συνέλευσης. Οι εξελίξεις όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και τα γενικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης μας προλαβαίνουν και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κείμενα προβληματισμού, προτάσεις, παρεμβάσεις και project για τη θρησκευτική εκπαίδευση,  συναντήσεις με επίσημους φορείς (ΥΠΔΒΜΘ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ιερά Σύνοδος, Πανεπιστημιακές Σχολές), ανοιχτές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα μας καθιέρωσαν σαν ισάξιο με άλλους συνομιλητή και μας έδωσαν τη χαρά και τη δυνατότητα να μπορούμε τώρα με πιο συγκεκριμένο τρόπο  να απευθυνθούμε σε σένα και να ζητήσουμε τη συμμετοχή σου στον «Πανελλήνιο  Θεολογικό Σύνδεσμο-ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης».

Ζητάμε τη έμπρακτη συμμετοχή σου
  •  γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον.
  •  γιατί χρειάζεται συγκεκριμένη παρουσία και ενεργητική συμμετοχή προκειμένου να μη γίνονται πράγματα που μας αφορούν για εμάς χωρίς εμάς.
  •  γιατί η εμπειρία σου, οι δυσκολίες σου, οι προβληματισμοί σου, αυτά που οραματίζεσαι και αυτά που ελπίζεις δεν τα έχεις μόνο εσύ. Τα έχουν  και πολλοί που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα διάσπαρτοι.
  •  γιατί είναι πια αναγκαίο να αδράξουμε την ευκαιρία και να συντονίσουμε τη φωνή μας ή την κραυγή μας.
Μπορείς να ενημερωθείς πιο συγκεκριμένα για όλες τις δραστηριότητές μας και τις θέσεις μας, την παρουσία μας και τέλος και για το καταστατικό μας από την ιστοσελίδα μας και να υποβάλεις ηλεκτρονικά την αίτησή σου (βλέπε φόρμα αίτησης παρακάτω/e-mail:  kairos.theologoi@gmail.com) να γίνεις τακτικό μέλος του «Καιρού». Έτσι θα αποκτήσεις τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι αλλά κυρίως να συνδιαμορφώνεις ισότιμα την άποψή σου με τους εκπαιδευτικούς θεολόγους. Είναι αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση χρειάζεσαι, μπορείς να απευθυνθείς στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Σ’ ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σου.

Η Διοικούσα Επιτροπή
Κωνσταντίνου Μιλτιάδης , Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ ( mkon@theo.auth.gr)
Μόσχος Δημήτριος , Λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ ( dmoscho@theol.uoa.gr)
Παπαδόπουλος Γιώργος : Θεολόγος (Αθήνα) Αττική ( pidasos@otenet.gr)
Μαυροκωστίδης Γρηγόριος : Θεολόγος (Θεσσαλονίκη) Κεντρική Μακεδονία ( grimavro@yahoo.gr)
Αμπατζίδης Θεόφιλος :  Θεολόγος (Κοζάνη) Δυτική Μακεδονία ( 5makri@otenet.gr)
Παπασωτηρόπουλος Χριστόφορος :  Θεολόγος (Πάτρα) Πελοπόννησος ( chirstofpapasotiropoulos@sch.gr)
Καζλάρη Πηγή : Θεολόγος (Λάρισα) Θεσσαλία ( pikaz@otenet.gr)
Σταματέλου Nόνη : Θεολόγος (Ιωάννινα) Ήπειρος ( nonstam@hotmail.com)
Αργυρόπουλος Ανδρέας : Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων (Μυτιλήνη) Βόρειο Αιγαίο ( arganda@sch.gr)

«βασική ηθική-κυρίως- αυτοδέσμευση του αιτούντος είναι η αποδοχή της διακήρυξης και του καταστατικού τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας»


Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε ΕΔΩ




Περισσότερα:http://www.kairosnet.gr/joomla/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...