Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανδρέας Αργυρόπουλος:Να απομακρυνθούν οι ιερείς -θεολόγοι ,πλην των πολυτέκνων, ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!





Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και η σιωπή είναι συνενοχή.


Πάνε χρόνια τώρα που καθημερινά γίνομαι δέκτης ,από αδιόριστους θεολόγους,ενός αιτήματος με το οποίο προ πολλών ετών μπορεί να διαφωνούσα ,αφού οι συνάδελφοι θεολόγοι διορίζονταν σχετικά άνετα,το τελευταίο όμως διάστημα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Την απομάκρυνση των ιερέων -θεολόγων από την εκπαίδευση.
Η ανεργία στον κλάδο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για πολλούς λόγους γνωστούς σε όλους μας.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εκατοντάδες συνάδελφοι θεολόγοι βρίσκονται σε απόγνωση.Περιμένουν να εργασθούν έστω και ως ωρομίσθιοι αν και γνωρίζουν ότι η αμοιβή τους δεν θα ξεπερνά τα 300 ευρώ.Στην περιοχή που υπηρετώ έρχονται άνθρωποι από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να διδάξουν λίγες ώρες Θρησκευτικά με μισθούς ...Κίνας. Την ίδια στιγμή ,ιερείς -θεολόγοι ,πολλοί εξ αυτών άριστοι και ως εκπαιδευτικοί και ως ιερείς ,αμείβονται από το δημόσιο πλουσιοπάροχα και μάλιστα σε εποχές οικονομικής κρίσης, σκανδαλίζοντας πιστούς και ....απίστους.Αρκετοί μάλιστα  είναι και μοναχοί.Θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία τους απέναντι στο πρόβλημα και τους καλούμε εθελούσια να αποχωρήσουν αναλογιζόμενοι τα αδιέξοδα των συναδέλφων μας έως ότου βρεθεί  λύση θεσμικά.
Η θεσμική Εκκλησία ,οι Θεολογικές σχολές,οι θεολογικές ενώσεις ,οι σχολικοί σύμβουλοι οφείλουν να πάρουν θέση.Οι νέοι θεολόγοι είναι σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
Θα μπορούσα να σιωπήσω για να είμαι αρεστός.
Ο γαργαρισμός(να την κάνεις δηλ.γαργάρα σε ζόρικα θέματα) φοριέται πολύ, ειδικά όταν κατέχεις μία "θέση".Η σιωπή βολεύει πολλούς ,είναι "επένδυση"για την όποια "ανέλιξη" είναι όμως και ΣΥΝΕΝΟΧΗ. Λύση στο ζήτημα ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...